Проруската заместник-ръководителката на окупационната власт Херсонска област Екатерина Губарева е изчезнала.

...
Проруската заместник-ръководителката на окупационната власт Херсонска област Екатерина Губарева е изчезнала.
Коментари Харесай

Изчезна и колежката на загиналия проруски лидер на Херсонска област: Мъжът й я търси чрез Телеграм

Проруската заместник-ръководителката на окупационната власт Херсонска област Екатерина Губарева е изчезнала. За това заяви в канала си в Телеграм нейният брачен партньор и някогашен претендент за водач на сепаратистката Донецка национална република Павел Губарев. Самата Губарева в предишното изпълняваше бутафорната служба на министър на външните работи на ДНР, заяви.

Вчера (15 ноември, б. р.) към 16:30 моята жена Екатерина Губарева изчезна, от този момент нямам връзка с нея “, съобщи брачният партньор. „ Последното място, където са я виждали, е постройката на държавното управление на Херсонска област в Геническ. Опитите да се свържа по телефона със Салдо (Владимир Салдо, губернаторът на окупационната власт, б. р.) с цел да схвана местоположението на Екатерина към този момент са без резултат “, споделя още разтревоженият брачен партньор.



По-рано този месец, на 9 ноември, в автомобилна злополука почина сътрудника на Губарева Кирил Стремоусов.

Това не е първият случай, в който Губарева изчезва, а мъжът й я търси със обществените мрежи. През 2018 година Павел Губарев пусна публикация със сходно на днешното наличие:

„ Моля за разпространяване. Моята жена Екатерина Губарева изчезна. На телефонните ми позвънявания не дава отговор, в месинджърите е офлайн. Трябваше да взе участие в конгреса на публичното придвижване „ Свободен Донбас “. Хората, с които е била дружно, не могат да я намерят. Екатерина е излязала от у дома в 10 часа. Допускам вероятността да е била задържана. Имам всички учредения да мисля по този начин “, написа тогава на страницата си в „ съветския фейсбук “ ВКонтакте сепаратистът Губарев.

Истината се оказа друга - самата Губарева изясни след това, че до момента в който мъжът й я търси, тя е била на среща с водача на непризнатата ДНР Денис Пушилин. Добавила, че откакто излязла от вкъщи си я поканили да мине на сказка.

Губарева е родена в близката Каховка в Херсонска област и има две висши образования – в региона на IT и в областта на държавното ръководство. През 2014 година беше назначена за „ министър на външните работи “ на т. н. ДНР, а след това беше и народен представител в локалния парламент на сепаратистите и вицепремиер. От лятото на 2022 е заместник-ръководител на окупационната администрация на Херсонска област. Активистката е в санкционните описи на Съединени американски щати и Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР